Actualitat, Nota de premsa

Ara Mollet ERC-EUiA denuncia la manca de mesures per part del govern municipal per pal·liar els efectes de la quarta onada de calor

Ara Mollet ERC-EUiA denuncia la manca de mesures per part del govern municipal per pal·liar  els efectes de la quarta onada de calor
Ara Mollet ERC-EUiA denuncia la manca de mesures per part del govern municipal per pal·liar els efectes de la quarta onada de calor

Aquesta setmana estem patint una de les pitjors onades de calor a la nostra ciutat i al país dels últims anys i es tracta de la quarta onada de calor declarada aquest estiu 2023. Durant aquests dies a Mollet del Vallès les temperatures han arribat als 38 graus i durarà fins aquest proper divendres, gairebé una setmana amb temperatures que no han baixat dels 25 graus tampoc durant la nit.

Sens dubte aquesta situació ens afecta a totes les persones de manera directa, especialment a les persones treballadores, els infants, la gent gran i les persones vulnerables. Des de les diferents administracions públiques s’han d’aplicar les mesures necessàries per ajudar a minimitzar els riscos que se’n deriven.

Malauradament, durant aquesta quarta onada que sacseja el país no trobem mesures efectives per part del govern municipal de Mollet. Per exemple, mesures com la gratuïtat del bus urbà, que s’ha aplicat amb anterioritat durant aquest estiu a la nostra ciutat en diferents episodis de temperatures molt elevades, a dia d’avui no està en funcionament.

Tampoc s’estan aplicant altres mesures destacades per pal·liar els efectes d’aquesta calor extrema com la gratuïtat de la piscina municipal; unes mesures que sí que s’apliquen a altres municipis del nostre voltant com Martorelles o Les Franqueses del Vallès, entre d’altres.

Destaquem que l’aplicació de mesures com l’obertura de les fonts ornamentals del Parc de les Pruneres, el Parc dels Colors o la Dona d’Aigua, alhora que l’adaptació de diferents equipaments municipals com la Biblioteca de Can Mulà-Jordi Solé Tura com a refugis climàtics són mesures encertades i necessàries que s’estan aplicant avui, però considerem que són insuficients. Calen més mesures efectives en més àmbits de la ciutat.

Demanem al govern municipal del PSC que posi en funcionament la gratuïtat del bus urbà així com estudiï l’aplicació de noves mesures fins que duri aquest episodi de temperatures extremes. Alhora demanem al govern que comenci a treballar per elaborar un protocol d’actuació per futurs episodis de temperatures extremes, tal com hem demanat en reiterades ocasions. També reclamem al govern la implementació de mesures aprovades dins dels pressupostos participatius de l’any 2022, especialment l'increment de zones d’ombra a l’espai de l’Illa, on encara no se n'ha desenvolupat cap aquest any 2023.

Les mesures han de ser previsibles en funció de la situació objectiva que vivim. Cal més planificació municipal i menys titulars, per això totes les mesures que es posin en marxa han de ser ordenades, rigoroses i que defugin qualsevol intent electoralista.

Així doncs, ens posem a disposició del govern municipal per treballar conjuntament aquest protocol d'actuació i poder tenir-lo en funcionament en el període de temps més breu possible per estar preparats si es tornen a viure situacions extremes com l’actual.