Actualitat, Nota de premsa, Ara Mollet ERC - MES

Posicionament d'Ara Mollet ERC - MES respecte a les acusacions contra membres de la PAH Mollet-Baix Vallès i d’Endavant Vallès Oriental

Des d’Ara Mollet ERC - MES demanen la retirada dels càrrecs

Membres de la PAH Mollet - Baix Vallès
Membres de la PAH Mollet - Baix Vallès

Els darrers temps hem conegut diverses actuacions de la Policia local de Mollet polèmiques, que han derivat en denúncies en el cas de membres de la PAH Mollet-Baix Vallès i d’Endavant Vallès Oriental per accions desenvolupades a la ciutat. Aquests dies estem veient com aquestes persones estan sent citades a declarar als jutjats acusades de delictes molt greus com atemptat i resistència a l’autoritat i desobediència greu o desordres públics.

Cal deixar constància que el mòbil de les accions d’ambdues entitats era el de la comunicació i la denúncia, emparats en el dret a la llibertat d’expressió i manifestació. Ni encartellar ni manifestar-se és delicte. Però en les dues ocasions a les que fem referència, amb la intervenció del cos de la Policia local s’ha arribat a situacions extremes que han portat a la identificació, reducció de les persones, emmanillament i, posterior als fets, a la seva denúncia per part de la Policia local davant els jutjats.

Des d’Ara Mollet ERC considerem que cal aclarir la intervenció i la proporcionalitat de la Policia local en ambos fets, i que en cap cas la via judicial pot ser la resposta. Per això demanem:

  • Explicacions per part del govern de la ciutat, perquè no s’ha pronunciat sobre els fets ni ha emès cap comunicat al respecte

  • Una investigació i reflexió sobre els fets que impliqui la depuració de responsabilitats, si s’escau, i la retirada dels càrrecs per les persones denunciades d’ambdós conflictes, així com una resolució alternativa per aquests.

Així mateix, donem suport a la convocatòria que ha fet la PAH Mollet - Baix Vallès del dilluns 20 a les 18.30 a plaça Catalunya, per denunciar aquests fets i donar suport a les persones denunciades.

 
Grup Municipal d'Ara Mollet ERC - MES