Aquest projecte, que suposa una inversió de més de 6 milions d’euros, ha estat una reivindicació històrica, principalment de Mollet del Vallès, de Sant Fost de Campsentelles i Martorelles, que a banda de contemplar la millora i  la modernització de la pròpia estació situada al terme municipal de Mollet del Vallès, garanteix també l’accessibilitat a tots els usuaris i usuàries d’aquest transport, i per tant l’accessibilitat a les diferents andanes.

Fruit del treball de cooperació i treball conjunt entre administracions, es va aconseguir acordar amb  RENFE que es mantingués l’actual pas subterrani com un pas de connexió entre les diferents poblacions baix vallesanes, i per tant com un pas independent de l’ús de l’estació de tren.

Tot i  així, els dos alcaldes i l’alcaldessa d’aquests tres municipis, continuen treballant de manera coordinada per aconseguir que ADIF planifiqui també tant l’arranjament de l’aparcament actual com el fet que el pas de connexió entre els diferents termes municipals sigui també un pas totalment accessible, després de tant de temps suposant una important barrera arquitectònica a la nostra ciutat.

En aquest sentit, el passat dia 20 de setembre els tres alcaldes varen fer arribar a la Presidència d’ADIF aquestes reivindicacions conjuntes.

És per tot això que el grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES presenta al ple de l’Ajuntament de Mollet del Vallès l’adopció dels següents acords:

  1. Celebrar, després de tant de temps, la licitació del projecte de remodelació de l’estació de Mollet-Sant Fost, esperant que sigui aviat una realitat per la millora del transport públic i la seva accessibilitat.
  2. Mostrar el suport a què el pas subterrani actual es mantingui com a pas de vianants, garantint per tant el flux entre Mollet i municipis de l’entorn com Martorelles, Sant Fost i Santa Maria de Martorelles, de manera independent a l’ús de l’estació, així com pel foment per la mobilitat sostenible i de l’ús del transport públic
  3. Que ja a que a l’àmbit de l’estació de Mollet-Sant Fost està  previst com un  intercanvi modal en el Pla Director Urbanístic d’Aparcaments d’estacions de tren que està tramitant la Generalitat de Catalunya, demanar també a ADIF comenci a planificar les intervencions que preveu aquest pla director per tal de delimitar, ampliar i millorar la seva funcionalitat i accessibilitat.
  4. Reivindicar la importància que el pas subterrani esdevingui un pas accessible per a millorar la comunicació d’ambdues parts de la via així com facilitar l’accessibilitat, donant suport a que els alcaldes de Mollet del Vallès, Martorelles i l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles ho transmetin en el procés de negociació que han iniciat amb responsables d’ADIF.
  5.  Donar trasllat a ADIF, a RENFE, a l’Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles i l’Ajuntament de Martorelles.