La primera que tindrà lloc el dimecres 2 de juny a les 19 h a la seu d’Ara Mollet ERC situada al C/Maria Fortuny 23, és la presentació del llibre “Desenterrar la memoria” del molletà i militant d’ERC Mollet, l’Antonio Gómez i Fernández.

El llibre “Desenterrar la memoria” és el resultat d’una investigació històrica duta a terme pel mateix autor, on pretén cerca la veritat sobre la mort del seu tiet i alhora també vol ser un homenatge al mateix, qui va morir a la Guerra Civil per defensar la República.

Per aquest acte comptarem amb la presència d’en Juli Cuéllar Gisbert, tècnic del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que juntament amb l’autor, ens posarà en context sobre els fets descrits al llibre. La presentació del mateix anirà a càrrec de l’Oriol López, portaveu d’Ara Mollet ERC.

Només dos dies després, el divendres 4 de juny a les 19 h tindrà lloc al Jardinet del Casal Cultural (Ronda de Can Fàbregas, 5 ), la representació de l’obra de teatre “Mort a les cunetes”, de David Pintó i Joan Valentí.

La “Mort a les cunetes” és un muntatge teatral, de creació pròpia, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar.

Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista, interpretada per l’actor Joan Valentí i l’acordionista Martí Marsal.