Des d’Ara Mollet ERC, davant de la notícia apareguda sobre la mort d’un treballador de l’empresa de la neteja que treballa a espais públics de la ciutat de Mollet del Vallès, volem manifestar el següent:

1.- Que els treballadors i treballadores de l’empresa de neteja d’espais públics de Mollet, tot i no ser personal de l’Ajuntament, és com si ho fossin ja que mantenen el seu lloc de treball independentment de l’empresa que estigui subcontractada per exercir la feina.

2.- Que des de fa mesos des d’Ara Mollet ERC – MES hem manifestat reiteradament als plens municipals la nostra preocupació per les condicions laborals d’aquells treballadors i un malestar sindical no resolt (recordem que van anar a la vaga). També hem instat en reiterades ocasions al Govern a implicar-se i mediar en la resolució d’aquest conflicte obert sense rebre mai cap resposta positiva.

3.- Que vist que la investigació policial confirma les sospites que planaven sobre la mort d’un treballador -i a l’espera de saber què es determina judicialment- instem el Govern municipal a no mantenir-se al marge del procediment i a treballar activament per esclarir els fets, exigir responsabilitats, si s’escau, i sobretot defensar els drets laborals de les persones treballadores que, encara que sigui de forma indirecta a través d’un contracte, treballen per l’Ajuntament i per totes i tots els molletans.

Esperem que fets com aquests no tornin a succeir mai més.

Enllaç a la notícia publicada al diari Som Mollet, de la qual fem referència en aquest comunicat​:

https://www.sommollet.cat/noticia/58299/la-investigacio-sobre-la-mort-del-treballador-de-la-neteja-a-mollet-apunta-un-possible-del