La Junta de Govern ha aprovat declarar la ruïna econòmica, urbanística i tècnica de l’immoble situat al carrer Indústria 1-5, conegut com l’antiga fàbrica de la LEFA, que avui és de propietat municipal. Des d’Ara Mollet ERC – MES manifestem que no veiem amb bons ulls la mesura pel que té de pèrdua de patrimoni municipal. I demanem que la fàbrica sigui reahabilatada i no sigui enderrocada. Són molts anys de deixadesa de l’edifici i de cap mesura per tal de conservar l’edifici.

La fàbrica LEFA forma part del patrimoni de la indústria textil molletana que tant important va ser per a Mollet durant els segles XIX i XX. Cal recordar que en els darrers anys s’ha perdut la totalitat del patrimoni industrial (antics complexos industrials tèxtils de Can Mulà, de Can Fàbregas i de la Teneria, entre d’altres de menors) i que Mollet no ha preservat aquesta part de la memòria en forma d’edificis industrials històrics tal i com han fet altres ciutats vallesanes rehabilitant i posant en valor per al municipi aquests espais. Cal recordar també que en els darrers anys també hem perdut el patrimoni que representava l’antic teatre Tabaran.

La LEFA és un patrimoni que cal preservar i per això des d’Ara Mollet ERC – MES demanem que es reconsideri aquesta postura de la Junta de Govern local i es reverteixi la situació. L’antiga fàbrica LEFA, patrimoni municipal, ha de ser un espai per al poble i per a les seves entitats.