El 2020 s’inicia amb l’esperança de la fi de la repressió i del diàleg. És per això que des d’ERC estem plenament convençuts que un govern progressista a l’Estat espanyol és millor que no pas que governin les dretes espanyoles. Volem una taula de negociació sense condicions per al diàleg, on els governs puguin parlar; volem també la sortida en llibertat de totes les persones empresonades i el retorn al país de totes les persones exiliades.

Tot i les vegades que l’Estat espanyol ens ha traït la confiança, com a demòcrates hem de donar aquesta oportunitat conscients que en cap cas garanteix l’assoliment dels nostres legítims objectius com a poble, però sí pot demostrar a tot el món la nostra ferma convicció de poder resoldre democràticament les injustícies i vulneracions de drets.

A Mollet comencem l’any amb l’aprovació d’uns Pressupostos del 2020, dels quals la música ens sona bé però que a l’hora d’analitzar-los veiem que els números no concorden amb les paraules. És per aquest motiu que des d’Ara Mollet ERC – MES vam votar que No. Perquè no canvien res, perquè no s’aprecia l’entrada de Podemos al Govern, i perquè són el mateix que teníem fins ara. Els Pressupostos del 2020 van ser aprovats amb els vots del Govern molletà (PSC i Podemos) i amb el vot afirmatiu també de Junts per Mollet i l’abstenció de Ciutadans.

Al darrer ple del mes de desembre vam portar una moció urgent sobre el vessament de contaminació al nostre riu. El Besòs ha viscut un retrocés pel que fa a la seva diversitat de fauna i de flora, i des d’Ara Mollet estem molt preocupats. Uns fets com els ocorreguts no poden tornar a succeir. I és que el Besòs és també vida.

I parlant d’aigua comentar també que aquest febrer de 2020 finalitza el contracte de la gestió indirecta que l’Ajuntament de Mollet té amb Sorea per a la gestió de l’abastament de l’aigua potable a les llars molletanes. I la intenció del govern sembla que és la d’allargar la concessió. Però des del nostre punt de vista caldria explorar la gestió pública directa i remunicipalitzar aquest servei. Estarem atents a tot el es faci i defensarem sempre que sigui possible una gestió directa dels nostres recursos.

Bon any 2020 a tothom. Des d’Ara Mollet ERC – MES seguirem lluitant. Com fem sempre.