Passats ja 2 anys, cal mirar amb perspectiva el que va passar la tardor de 2017. El govern de la Generalitat, amb l’ajuda imprescindible de la societat catalana, va organitzar el referèndum de l’1 d’Octubre on van votar més de 2 milions de persones. I després va arribar la repressió, que va portar a la dissolució del nostre Parlament, a l’aplicació de l’article 155, i a l’empresonament i exili de líders polítics i socials. La repressió ha anat a molt més enllà i ha tocat a molts estrats de la nostra societat. I no s’ha acabat. 

Avui, però, després de mesos de debat i d‘anàlisi per saber què va passar i què hem de fer a partir d’ara, des d’ERC i des de MES estem plenament convençuts que ja no hi ha marxa enrere. Una gran part de la societat no voldrà viure sota el règim d’una monarquia que no ens respecta ni ens escolta i que no ens dona les eines que necessitem per fer una societat més justa. Cal avançar per fer arribar el debat a tothom. I així ho farem. La República arribarà, però ens cal acumular més forces i buscar noves maneres de fer trontollar i caure el Règim del 78. La República és irreversible. 

Aquesta tardor de 2019 serà quan coneixerem la sentència del Tribunal Suprem als nostres presos i preses. Aquesta sentència, si ha de fer justícia, només pot ser absolutòria. Però és evident que probablement no ho serà i això significarà el fracàs de la democràcia espanyola, incapaç de plantejar solucions polítiques als conflictes polítics i que només proposa la repressió com a solució. La sentencia serà injusta. Voldran que sigui exemplificadora. Però serà també un revulsiu. N’hem de sortir enfortits, prendre la iniciativa. Hem de saber canalitzar el rebuig que comportarà i convertir-lo en  energia per construir un nou camí que ens porti cap a la República anhelada. Un camí on la desobediència civil i pacífica segur que hi tindrà un paper determinant. 

Des de Mollet també lluitarem. Des d’Ara Mollet ERC – MES estem a la disposició de la democràcia i de totes les lluites que creiem necessàries per guanyar un futur per a tothom, com sempre hem fet. I en la lluita ens trobarem. En la lluita per un Mollet millor, diferent, inclusiu. Mai defallirem. Els 6 regidors i regidores d’Ara Mollet ERC – MES serem al costat de les reivindicacions socials, de la millora dels barris, de la dignitat habitacional, dels més necessitats, de la lluita feminista… El passat mes de maig ens vau donar 5.230 vots i 6 regidors, esdevenint el principal grup de l’oposició. I estem a la vostra disposició. Lluitarem i guanyarem.