La dona d’aigua ha estat aquest dimecres al matí testimoni de la presentació de les principals propostes d’Ara Mollet ERC – MES en l’àmbit de feminisme. Una d’elles ha estat “establir parades segures en determinats trajectes i horaris.”, com ha explicat la número 4 de la candidatura, Marina Planellas.

Un dels usos prioritaris seria el bus nocturn. En aquest sentit, Txell Humbert (número 8 de la llista) ha explicat que més enllà de les parades consolidades del servei de l’autobús, s’ha de “tenir en compte la problemàtica d’assetjament a les dones i de violència sexual contra les dones per poder establir unes parades que no formen part de les tradicionals, però que estiguin considerades segures”. Principalment pel fet que la parada estigui “més a prop de casa de la dona”. A més, aquesta mesura aniria acompanyada d’una sensibilització dels treballadors: “Si la persona que està conduint veu una situació d’inseguretat, ha d’estar-ne pendent”, ha afegit Humbert.

Més enllà de les parades segures, Planellas també ha asseverat que pretenen “establir un protocol i un punt de suport i d’informació a les possibles agressions sexuals que hi pugui ser en actes multitudinaris i d’oci cultural a la ciutat”.

Altres propostes en l’àmbit de feminisme van en la línia de combatre la precarietat laboral de les dones i de conservar i recuperar la memòria històrica de les més rellevants de la ciutat.

Pel que fa al primer tema, Humbert ha destacat que “la precarietat laboral afecta moltíssim més a les dones” i per això volen treballar per “lluitar contra aquesta pobresa femenina impulsant polítiques d’ocupació i de formació per garantir que hi hagi una incorporació en el mercat laboral i trencant els estereotips de gènere”

En aquesta línia, la número 2 d’Ara Mollet ERC – MES, Marta Vilaret, ha afegit que faran especial incidència per acomplir-li en dos àmbits. D’una banda, amb “formació específica per incorporar les dones al mercat laboral des d’EMFO”. I d’altra banda, ha assegurat: “Cal explicar que les dones som capaces de fer el tipus de feina que ens proposem i, per tant, cal diversificar aquestes sortides laborals”.

Marta Vilaret també ha apuntat a la importància de “fer arribar a tothom l’educació de 0 a 3 anys”, tenint en compte que “totes les xifres indiquen, malgrat que sembla que es prospera, que la càrrega familiar de cura dels fills i de persones grans segueix carregant-se molt majoritàriament a les espatlles de les dones”.

I per últim, pel que fa a l’àmbit de la memòria històrica, Agnès Galdón (número 22 de la candidatura), ha explicat que el partit republicà vol “feminitzar els espais públics de Mollet i rescatar la memòria de totes aquelles dones que han contribuït des de diferents vessants al paper de les dones al nostre poble”. Ho farien “mitjançant la creació d’un arxiu on recollir tota la seva memòria històrica”.

En aquest punt s’inclou “atorgar una plaça o un carrer a la memòria de l’Anna Bosch, com a primera alcaldessa de Mollet i com a dona molt rellevant pel moment que li va tocar viure”, ha conclòs Galdón.

Diptic “El canvi que volen les dones”