La demanda d’una república era clara, que es va proclamar. La repressió, la suspensió de les nostres institucions, la presó i l’exili han estat tònica dominant des de llavors i durant mesos.

Avui, però tenim notícies que ens poden fer albirar la llum al final de túnel. Per una banda Rajoy i el PP han caigut. El partit més corrupte d’Europa, el govern més repressiu que ens podíem imaginar. Des d’Esquerra Republicana hi hem contribuït. I n’estem satisfets. Tot i això, tenim encara persones empresonades i exiliades, tenim encara repressió. I mai, MAI, renunciarem als nostres ideals. Som aquí per defensar la República, la igualtat i la llibertat i no ens aturarem fins a aconseguir-ho. El nou president espanyol, Pedro Sánchez, haurà de ser valent i restablir les llibertats i estar al costat de la democràcia; del contrari aviat serà també història.

Per altra banda, ja tenim Govern de la Generalitat, comandat pel president Quim Torra i pel vicepresident Pere Aragonès. Al mateix moment que queia Rajoy, queia també l’aplicació de l’article 155. I els consellers i conselleres ja es posen a treballar. Cal destacar que ERC comandarà les àrees més socials del Govern: Alba Vergés a Salut, Josep Bargalló a Educació i Chakir el Homrani –company i fins ara regidor a Granollers- a Afers Socials i Treball. La seva premissa principal: la igualtat i la justícia social.

Però el canvi més important encara està per arribar i s’esdevindrà a Mollet. Ara Mollet ERC – MES ja treballa amb èxit en una candidatura àmplia i transversal, molletana, amb projectes sòlids. Una candidatura que està cridada a ser la garantia del canvi a la nostra ciutat. Som més gent que mai sumant per l’alternança de govern. El nou Mollet republicà és a punt d’arribar.