A bombo i plateret ara el Govern anuncia que per fi es construiran aquests 80 pisos de protecció oficial que falten per completar la urbanització del barri de La Vinyota però que finalment seran de venda i no de lloguer. I ens sembla que aquest canvi és un error. Ens expliquem.

Els últims anys, arran de la crisi econòmica que ha comportat falta de feina, una baixada important dels sous i un empitjorament general de les condicions laborals, hem vist que cada vegada són més les persones i famílies que tenen dificultats per poder accedir a un habitatge digne.

En aquest context els pisos de protecció oficial de venda exigeixen unes condicions econòmiques mínimes a qui en vulgui optar que exclouen precisament la població que més ho necessita. A més dificulten la rotació dels pisos. La protecció oficial de lloguer és més assequible i permet molta més rotació, de manera que se’n pot beneficiar molta més ciutadania i no només els qui hi accedeixen per primer cop.

Des d’Ara Mollet ERC –MES ja hem explicat moltes vegades que la institució municipal ha de poder ajudar a viure amb més dignitat a les persones amb més necessitats i menys recursos, entre els quals també molts dels i les joves de Mollet -el nostre futur- que volen emancipar-se de casa dels pares i que volem que ho puguin fer a la seva ciutat.

Per tal que  això sigui possible estem convençuts que és molt millor el sistema de lloguer que no pas la venda pels nous pisos de protecció oficial de La Vinyota.