ajuntamentDilluns 29 de maig de 2017 al Ple de l’Ajuntament es va produir un fet molt greu. El senyor Josep Monràs, Alcalde de la ciutat i per tant qui presidia la sessió, va negar al nostre grup municipal, Ara Mollet ERC- MES, la defensa com a proposants de la moció sobre l’Espai de Gallecs que havíem presentat per ser debatuda al ple. Va imposar que fos el grup municipal del PSC qui fes la presentació de la moció, fent un ús clarament partidista de les seves atribucions de moderació de la sessió, ignorant les queixes del nostre grup municipal i no donant la paraula a la Secretària de la Corporació, tal i com havíem demanat, per tal que aclarís la situació.

 

Qui va presentar la moció no és un fet opinable, sinó que és un fet completament objectiu que es demostrarà en les actes de la Junta de Portaveus i de la Comissió informativa corresponentsi que deixen palès que l’Alcalde va saltar-se la normativa perjudicant al nostre grup municipal.

 

No fem aquesta nota de premsa per despit, ni moguts per afany de protagonisme. No és anecdòtic quin grup sigui el que proposa la moció al ple, ja que només aquest grup té la facultat d’acceptar o no les esmenes dels altres i fins i tot de poder retirar el punt si ho considera oportú. No és casualitat que en el ple anterior (el d’abril), quan la moció l’havia presentat el grup del PSC, no s’arribés a cap acord, ja que no van voler negociar cap esmena. En canvi nosaltres havíem presentat la moció amb l’ànim de consensuar-la i el fet d’estar oberts a les negociacions i de cedir en alguns punts és el que va permetre un text acordat, amb la col·laboració de la PDG, que finalment va votar tothom. És una feina constructiva que hem fet des d’Ara Mollet ERC MES i que volem reivindicar. El pitjor del que va passar al ple d’ahir va ser que la discussió que va ocasionar l’actuació de l’alcalde va tapar la discussió de fons sobre Gallecs.

Alguns (com va fer el PDeCAT al Ple) diuen que això no és important, que és només una anècdota o una picabaralla política. No hi estem d’acord. El més greu del que va passar ahir no són les conseqüències concretes en la moció que es presentava sinó el fet que és un símptoma d’un problema molt més profund i que comença a generalitzar-se en l’Ajuntament de Mollet, i és el “tot s’hi val”. La lleugeresa amb que es minimitza o directament se salta la normativa quan interessa fa por i contrasta molt amb la defensa de “l’imperi de la Llei” que fa el PSC davant del Referèndum que prepara la Generalitat. Treure importància al que va passar ahir ajuda a que es perpetuï aquesta actitud i que augmenti la indefensió dels ciutadans davant de les arbitrarietats d’aquest govern.

Després de 30 anys al “poder”, com diuen ells, la identificació del PSC de Mollet amb el govern de la ciutat és tal, que els és impossible saber (també a ells mateixos) on comença una cosa i acaba l’altra. El que és evident és que el senyor Monràs ahir va actuar més com un hooligan que com un àrbitre, demostrant un cop més la seva incapacitat de moderar i d’actuar com a Alcalde de tota la ciutadania de Mollet.

 

Grup Municipal d’Ara Mollet ERC-MES