Oriol López i Marta Vilaret, Portaveu i regidora d’Ara Mollet – ERC – MES

Passades les eleccions a les Corts espanyoles pensem que el lema utilitzat per Esquerra Republicana durant la campanya està més actual que abans i tot. Espanya s’ha explicat al món com a irreformable; amb molta claredat les forces del règim (PP, PSOE-PSC i Ciutadans) acaparen la majoria dels diputats i, per tant, no s’albiren canvis ni socials ni de model territorial.

A Catalunya la victòria dels comuns era esperable. Ells volien reformar Espanya però molts ja donen suport al que molts sospitaven: la independència és l’única possibilitat de canvi real. Avui queda clar que no i que l’únic canvi possible és al República, i que aquesta ha de ser catalana. Per això estem contents els republicans, perquè les nostres bases i la nostra raó creix cada dia més. Esquerra Republicana ha fet els seus millors resultats en unes eleccions espanyoles i això és el que fa tremolar el règim.

I a Mollet l’únic canvi possible passa també pels republicans juntament amb els socialistes sobiranistes. A les darreres eleccions municipals vam treure el 17% de vots, i els 5 regidors treballem per aconseguir viratges en les polítiques d’un Govern, el de Mollet, que està ancorat en el passat i sense rumb. Ens atura avui el que hem batejat com “El pacte dels 13”. 13 regidors van servir per escollir alcalde, i 13 regidors serveixen per anar tirant. Són els 13 regidors que aturen qualsevol proposta municipal que de debò albiri canvi, frescor, noves maneres de fer. Avui el PSC i l’alcalde Monràs s’aguanten per un pacte de governabilitat fet amb el PP i Ciutadans, i el que és més trist de tot plegat, també amb Convergència.

Però la política és també l’art d’esperar i de fer possible allò que sembla que no pugui passar mai. El canvi arribarà, més aviat que no pas tard. Nosaltres persistirem i finalment guanyarem. Perquè l’únic canvi possible al qual podem aspirar és aquest i va a aquest ritme. Gràcies als molletans i a les molletanes per fer-nos sentir tanta estima i per col·laborar amb nosaltres. No us decebrem i la República i el nou Mollet seran aviat vostres.

Grup municipal d’Ara Mollet – ERC – MES