Els regidors d’ERC a Mollet del Mollet, Marta Vilaret i Oriol López, han fet avui al matí una roda de premsa per parlar del Consorci Teledigital Mollet, i de la seva televisió Vallès Visió.

A la roda de premsa, de manera sorprenent, no hi ha assistit la televisió pública Vallès Visió per a fer-ne cobriment informatiu.

“En parlem perquè és pública. Tant pel que fa a la gestió (la gestió econòmica) com de la informació. És de tots els ciutadans dels 6 pobles. Però sabem que Mollet i el seu alcalde és qui amb la majoria de l’aportació econòmica, domina les decisions i tria els responsables”, deia la regidora Vilaret.

El març del 2013 es va produir l’acomiadament del llavors director, Jordi Seguer, i el mateix abril de 2013 vam forçar juntament amb altres grups municipals un ple extraordinari a l’Ajuntament de Mollet, després de la denúncia (a partir de correus filtrats) de direcció política dels informatius.

Què vam dir el 2013?

  • Que l’acomiadament era improcedent.
  • Que es van rebre directrius polítiques; i que hi va haver manipulació informativa.
  • Posàvem en discussió el model de gestió (amb productora externa).
  • I dèiem que de seguir així el projecte es faria inviable.

Què ha passat ara?

  • Tenim una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de data 2 de maig de 2016, que revoca la sentència del Jutjat del Social nº2 de Granollers de l’any passat. La posició del president del Consorci, el senyor Monràs, ha estat recórrer en Cassació al Tribunal Suprem. Els arguments jurídics de la defensa del Consorci, que es poden llegir en la sentència, són increïbles: “Entén que en la mesura que (el director) està treballant en una empresa de les característiques del Consorci implicaria una certa modulació del dret a la plena llibertat d’expressió del director del mitjà audiovisual en la mesura que es tractaria d’una empresa ideològica o de tendència”. Aquesta defensa ho diu tot sobre el que pensa el Sr. Monràs del què ha de ser una televisió pública. Com els recorda la sentència del TSJC “per descomptat a la Sala no compartim que una televisió sufragada amb diners públics –i no amb el pressupost del grup municipal majoritari de cada Ajuntament- hagi de ser de tendència, sinó què pensem que aquest mitjà de comunicació hauria de ser exemplarment imparcial i una mostra d’imparcialitat i objectivitat informativa”.
  • La decisió d’allargar el procés amb el recurs al Suprem (amb molt poques probabilitats de prosperar i amb uns arguments molt discutibles) ens costarà més diners a tots. Quan el procés judicial s’esgoti, i aquest cost s’incrementi, haurà d’explicar el Sr. Monràs i el seu govern, quina curiosa manera tenen de defensar els interessos col·lectius: pagant els ciutadans les conseqüències de les seves decisions irracionals i partidistes sense que n’assumeixi cap responsabilitat

Oriol López, regidor de Mollet, ha manifestat que “Vallès Visió no és un luxe. És una necessitat informativa. Però volem un model diferent. Plural i sostenible en el temps. No posem en qüestió el projecte, sinó un model de gestió. Volem un nou model, on la base sigui la llibertat del periodista”.

Avui Vallès Visió és una televisió menys plural que el 2013. Per què?

  • S’han deixat de fer les entrevistes als portaveus de l’oposició. Hi ha menys pluralitat informativa.
  • No se’ns convida mai a cap debat (més enllà dels purament obligatoris de portaveus). Abans sí que se’ns convidava.
  • Quan hi ha aspectes importants a tractar i a dir el què pensem de temes rellevants del poble, la comarca o el país, abans se’ns demanava l’opinió. No pas ara.

Oriol López ha acabat dient que ens trobem davant d’un “altre cas de mala gestió de l’alcalde de Mollet. Per tant, demanem amb claredat canvis a la direcció del Consorci Teledigital Mollet. I que Josep Monràs, havent demostrat la seva incapacitat a l’hora de gestionar allò públic i de garantir-ne la pluralitat, deixi pas a la presidència del Consorci a un altre alcalde dels municipis que en formen part”.