Després d’una primera trobada a Mollet el passat gener, i d’una segona a Santa Perpètua de Mogoda aquest mes de maig, 10 seccions locals d’ERC de 10 municipis on a tots ells hi ha representació als ajuntaments (amb una alcaldia a Martorelles) van fer ahir una roda de premsa on es va detallar Declaració política i de proposta administrativa d’ERC – Baix Vallès amb el títol “Som republicans, som Vallès, som Baix Vallès”.

L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, va presentar l’acte, on hi eren presents també els regidors Oriol López i Marta Vilaret (Mollet), Pol Altayó (Sant Perpètua), Jordi Seguer (Parets), Joffre Giner (Montornès), Xavier Cols (La Llagosta) Albert Montserrat (Montmeló) i Xavier Conesa (Sant Fost). Van faltar per motius d’organització els regidors de Santa Maria de Martorelles i de Polinyà, que també signen la declaració.

Es va destacar que ERC és el primer partit que al Baix Vallès treballa de manera seriosa el tema de la divisió territorial, així com que es vol democratitzar el sistema d’elecció dels representants intermedis de l’administració.

Es vol passar dels 5 nivells actuals de l’administració a 3 (Generalitat, vegueries i poder municipal). Segons la Declaració els 2 Vallesos haurien de ser una única realitat vegueria (com a òrgan de descentralització de la Generalitat) i després les diferents realitats vallesanes haurien de mancomunar els serveis i fer polítiques conjuntes. Una d’aquestes realitats és, sens dubte, el Baix Vallès.