La setmana passada es publicava un escrit de la portaveu socialista Mireia Dionisio on criticava que alguns establien bàndols (Canviem Mollet) o no acceptaven els resultats electorals (Ara Mollet), mentre que d’altres (PSC, C’s, CiU i PP) -entengueu-hi els “bons”- es dedicaven a fer grans aportacions i acords per Mollet. Això és, a part de fals, la ratificació dels bàndols que suposadament tan li desagraden.

La realitat és que el govern del PSC no està governant. Gestiona el dia a dia com pot, però no està liderant cap nou projecte de ciutat en cap àmbit: ni econòmic, ni urbanístic, ni de participació, ni cultural… res. Per això tampoc ha presentat cap Pla d’Actuació de Mandat. L’únic cert és que són els vots de C’s, CiU i PP els que han permès al govern en minoria del PSC salvar, per exemple, l’aprovació dels Pressupostos. El discurs que els ha unit a tots és que ho han fet a canvi de grans aportacions, però no han sigut capaços d’enumerar-les mai.

Des d’Ara Mollet-ERC-MES ens vam abstenir a les ordenances (hi vam proposar una modificació a l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, que es va acceptar) i vam votar no a uns pressupostos calcats als dels darrers dos anys, perquè tenim un projecte de ciutat alternatiu al seu no-projecte.

Però això no ens ha impedit fer molta feina: a l’Acord per Mollet, acord de funcionament i obertura que vam subscriure tots els grups, vam ser nosaltres els que vam convertir la declaració d’intencions d’una pàgina en un document de 6 fulls, on vam introduir-hi, entre altres, el funcionament en comissions que està estructurant la legislatura o la retransmissió del plens per internet. Hem aconseguit que s’aprovessin mocions, negociant amb tots els grups, en àmbits molt diversos: sobre Gallecs i la problemàtica de la falta d’aigua de xarxa i clavegueram, sobre la recuperació de l’antiga passera de ferro; contra la violència masclista; la restauració del fresc d’Abelló al baptisteri de l’Església; l’aprovació de la implantació d’un protocol local contra la LGTBfòbia; la personació de l’Ajuntament a la querella argentina per l’assassinat de l’alcalde Fortuny; la creació de la comissió de nomenclàtor; en l’àmbit dels animals i de les polítiques culturals hem aconseguit que s’aprovessin mocions que haurien d’implicar canvis de l’enfocament actual. Gràcies als nostres esforços, organitzacions com la PAH o l’APE, amb d’altres entitats del tercer sector, participaran regularment en les reunions de treball amb el govern i tots el grups municipals.

Enlloc de fer judicis de valors interessats, el govern hauria de dedicar espais a explicar-nos els projectes que tenen, si és que en tenen. De moment hem proposat i aconseguit més coses nosaltres des de l’oposició que ells al govern.

Marta Vilaret. Regidora grup municipal d’Ara Mollet – ERC – MES.