maquetawebDes del passat dimecres 20 de gener, el Centre Cultural La Marineta de Mollet exposa una maqueta creada per més d’una trentena d’estudiants d’arquitectura de la UniversitatInternacional de Catalunya (UIC), en col·laboració amb la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, en que es mostra un possible plantejament territorial de la zona de la Riera de Caldes sud (Mollet, La Llagosta i Sta. Perpètua de Moguda).

El portaveu d’Ara Mollet – ERC a l’Ajuntament de Mollet, Oriol López, destacava que “malgrat a la maqueta que hi exposem podem observar una plasmació imaginària d’uns estudiants d’arquitectura sobre com podria ser la zona del Baix Vallès, es pot visualitzar molt clarament com, amb la nova organització territorial de la nova República Catalana, es podria tenir en compte la gran potencialitat del nostre entorn més immediat”. Per a López, amb la mostra “queda clar que aquest és un punt estratègic a on es podrien oferir més serveis, es podria crear un potent pol d’atracció amb nous espais i recursos i es podrien aconseguir unes millors interconnexions entre els mitjans de transport”.

La mostra de la maqueta, que romandrà exposada fins al 31 de gener a la sala de l’avantcapella del CC La Marineta (primer pis), fa continuar el cicle de debats sobre com hauria de ser el model organitzatiu i territorial del Baix Vallès en el marc de la futura República Catalana que des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Mollet del Vallès s’ha engegat. Defensar el Baix Vallès com a ens per a mancomunar serveis, millorar els recursos i millorar l’eficàcia política i la vida dels ciutadans n’és l’objectiu principal.